Monta hyvää syytä valita kotimaiset kengät

Vaihtuvilla ilmasto-olosuhteilla ja vuodenajoilla on ollut aina merkittävä vaikutus kengänvalmistuksen laatuvaatimuksiin. Perinteiset kengänvalmistustaidot yhdistettynä nykyaikaisiin tuotantomenetelmiin ja käyttöolosuhteisiin sekä käyttötarkoitukseen sopiviin materiaaleihin tekevät kotimaisista kengistä parhaita. Parhaita meille suomalaisille.

Lesteissä on eroja – pohjoismaissa lestiltä vaaditaan suurempaa väljyyttä verrattuna etelä-eurooppalaiseen tai aasialaiseen kapealestiseen standardiin. Kotimaisten jalkineiden sopivuus ja mukavuus varmistetaan jo valmistusvaiheessa – siksi kengät tuntuvat heti sovituksessa jalkaan sopivilta.

Kengältä vaaditaan, kestävyyden ja mukavuuden lisäksi tyylikkyyttä ja yhteensopivuutta. Kotimaassa valmistettujen kenkien tarjonta on laaja ja monipuolinen. On muotoilun ajattomuutta, juhlavuutta, vapaa-ajan mukavuutta, työssä jaksamista ja turvallisuutta, tyyliä ja muodikkuutta. Ja muotoilun lähtökohtana on aina paras mahdollinen sopivuus ja käyttömukavuus.

Suomessa kenkiä on valmistettu satoja vuosia. Perinteinen kengänvalmistustaito on periytynyt sukupolvelta toiselle. Huolella valmistetut ja kotimaiset erityisvaatimukset täyttävät jalkineet ovat tekijöilleen kunnian asia. Nimensä mukaisesti kotimaiset kengät valmistetaan Suomessa, kotimaisella työvoimalla. Valitsemalla kotimaiset kengät, varmistamme, että suomalainen kengänvalmistustaito säilyy ja kehittyy.